Κυριακή

οδός Χριστουγέννων



Αγαπητέ κύριε χιονάνθρωπε,

   Πρέπει να πάνε εφτά χρονιά,ίσως και παραπάνω,δεν ξέρω,δεν θυμάμαι,απο την τελευταία φορά που σου έστειλα κάποιο γραμμα.

 Είσαι καλά;Άλλαξες καθόλου;Έχω να μάθω νέα απο εσένα πολύ καιρό,μην μου κρατάς όμως κακία που δεν σου έστειλα πιο πριν,κράτα σε εκείνους που μου έλεγαν πως μεγάλωσα και πως πρέπει να προχωρήσω.
 Έχεις τόσο καιρό να με επισκεφτείς που έχω ξεχάσει πολλά απο εσένα,το ξέρεις οτι πάντα είσαι ευπρόσδεκτος για τσάι.Φτιάχνω πολύ καλύτερο τσάι απο οτι θυμάσαι,αλλά αυτό ίσως να το διαπιστώσεις μόνος σου.

Όσο για μένα άλλαξα αρκετά,εξωτερικά και εσωτερικά αλλά πάντα θα μαι με κάποιον τρόπο το ίδιο οκτάχρονο κοριτσάκι που θυμάσαι και αγαπάς απο εκείνους τους παλιούς όμορφους καιρούς.
Ακόμα φτιάχνω χριστουγεννιάτικες κάρτες και ακόμα σε σχεδιάζω στο πίσω μέρος τους.Σου έχω όμως κάποια άσχημα νεα...
Ναι,τελικά έγινε αυτό που φοβόμασταν,ο κόσμος πλέον δεν στέλνει χριστουγεννιάτικες κάρτες,τις θεωρεί ασήμαντες,χάσιμο χρόνου.Ουσιαστικά δεν στέλνει καθόλου κάρτες,οχι μόνο χριστουγεννιάτικες,και αυτό το συνειδητοποίησα πιο πολύ φέτος οπού έλαβα μόνο μια.Ξέρεις πόσο χαρά μου δίνουν οι ευχές στις χριστουγεννιάτικες κάρτες...

 Για να ξέρεις εμείς εδώ τώρα έχουμε παραμονές Χριστουγέννων,ναι η αγαπημένη μας γιορτή αν θυμάσαι καλά κύριε χιονάνθρωπε,και δυστυχώς ο κόσμος παραμένει όπως τον άφησες,όσο αποχαυνωμένος ήταν ,ίσως να ναι και λίγο περισσότερο αυτήν την φορά.
 Φέτος που λες αγαπημένε μου έχουμε τις πιο νεκρές παραμονές Χριστουγέννων που ζήσαμε ποτέ.Έχουν συμβεί πολλά άσχημα πράγματα και οι άνθρωποι δεν έχουν όρεξη για Χριστούγεννα,το βλέπουν μόνο σαν ένα μεγάλο έξοδο πιστεύοντας στην επιφανειακή ιδέα αυτής της μαγιάς που ξέρω εγώ και εσύ πως να ζούμε.

 Που λες Χριστούγεννα πια δεν είναι να πεις ευχές δυνατές στον άλλον και να τις εννοείς.Χριστούγεννα λέει ο κόσμος έμμεσα είναι να στολίσεις με τα πιο ακριβά στολίδια το δεντρό σου.Να βλέπεις το δεντρό και χάνεις το δάσος.Χριστούγεννα πια δεν είναι να δώσεις οτι μπορείς σε εκείνους που το έχουν ανάγκη αλλά είναι να πάρεις οτι μπορείς για να σώσεις τον εαυτό σου.Χριστούγεννα που λες πλέον δεν είναι η αγάπη,δεν είναι τίποτα,είναι απλά μια μέρα αργίας.
Όσο αφορά την ευγένεια αυτές τις μέρες είναι ενα άλλο θέμα.Υπήρχε λίγο κάποτε,δεν λέω άλλα τώρα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

 Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να τραγουδάμε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια,θα μαστέ καθισμένοι στο χαλί μπροστά απο το τζάκι,θα συνεχίσουμε να στέλνουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες,θα συνεχίσουμε να δίνουμε,θα συνεχίσουμε να εννοούμε τις ευχές που θα λέμε και θα προσφέρουμε σε εκείνους που χρειάζονται γιατί αυτό είναι Χριστούγεννα.
   Ή μάλλον σε περίπτωση που τελικά αποφασίσεις να με επισκεφτείς,άστο το τζάκι καλύτερα,ας ισχύουν όμως όλα τα άλλα.

Θα σου στέλνω συχνά πυκνά να σου λέω τι γίνεται.

Δεν σε ξεχνάω,μην με ξεχάσεις

το οκτάχρονο κοριτσάκι σου....

                                                  Κατερίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου